Escape room Panheel is een interactief, real-life spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten.
Binnen in de woon- en werkruimte van Marie- Antoinette bevinden zich aanwijzingen, raadsels en puzzels die allemaal te maken hebben met het thema fotografie en waarneming. Zodra de tijd begint te lopen is het de bedoeling om zo goed mogelijk samen te werken, te communiceren en de kennis en vaardigheden van iedere speler te benutten, alleen dan is het mogelijk om snel buiten te komen. Als de spanning oploopt of het spel loopt vast, dan is er een mogelijkheid om een hint te vragen. Lukt het om binnen een uur te ontsnappen?

Het idee is gebaseerd op dat van escape games, een genre computerspellen dat als een subgenre van het adventure-genre kan worden beschouwd. In 2006 werd door softwareontwikkelaars in Silicon Valley de eerste fysieke ‘ontsnappingskamer’ gecreëerd, die al snel een toeristische attractie werd. Hierna werd het speltype populair in Hongkong en Japan en vanaf de jaren 10 sloeg het over naar Europa en de rest van de wereld. In Budapest (Hongarije) vind je meer dan 80 escape rooms in dezelfde stad. Nederland is met 250 escape rooms hét dichtstbevolkte land met escape rooms (Bron: Mike van Hoenselaar. Prison Island: Nieuwe spelvorm waait over naar Nederland. Escape Rooms Nederland 2015).

Escape room Panheel streeft naar een totaalbeleving. Beeld, geluid, spanning en spel komen samen tijdens deze ervaring….

Enjoy!